Mikrobiologická jakost drobných semen rostlin – Bc. Hana Kuřáková
Bc. Hana Kuřáková
Diplomová práce
Mikrobiologická jakost drobných semen rostlin
Microbial quality of small seeds of plants
Anotace:
Souhrn Drobná semena rostlin k přímé spotřebě jsou oblíbenou součástí jídelníčků lidí. Konzumují se pro svou chuť a pro významnou nutriční hodnotu. V poslední době jsou velmi oblíbenou skupinou potravin i u malých dětí, a tak je důležité, aby splňovala zdravotní nezávadnost. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit 20 vzorků jedlých semen rostlin a získat tak přehled o jejich mikrobiologické jakosti …víceAbstract:
Summary Small seeds of plants for direct consumption are one of the favourite parts of people‘s diet. They are being valued for their good taste and significant nutritional quality. Lately they have even won favour with small children, therefore it is important that they meet all the standards in terms of being harmless to health. The focus of the thesis is to examine 20 samples of edible seeds and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita drobných semen rostlin
Monika Pillmaierová -
Šíření klinicky významných izolátů E. coli rezistentních k beta-laktamům z nemocnic do prostředí
Aneta Kovářová -
In vitro growth-inhibitory effect of medicinal plants used in Cambodian traditional medicine for treatment of diarrhoea against intestinal bacterial pathogens
Marie Koryťáková -
Návrh učebního textu pro výuku odborného předmětu Hygiena a technologie potravin na středních školách
Radovan Jůzl -
Návrh přípravy učitele do odborného předmětu Hygiena a technologie potravin
Markéta Jarošová -
Vytvoření učebního textu pro předmět Hygiena a technologie potravin a jeho využití na střední odborné škole
Lucie MAŠÁTOVÁ -
Hygiena potravin
Lenka SEIDLOVÁ -
Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso)
Jana SVOBODOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva