Technologie výroby a jakost fermentovaného česneku – Bc. Ilona Opavská
Bc. Ilona Opavská
Diplomová práce
Technologie výroby a jakost fermentovaného česneku
Production technology and quality of fermented garlic
Anotace:
Cílem této práce bylo zaměřit se na technologii a možnosti výroby fermentovaného česneku a kromě toho také na pěstování a obsahové látky v česneku a jeho zdravotní benefity. V praktické části bylo důležité zjistit vhodnou recepturu a zaměřit se na vyhovující technologii pro výrobu fermentovaného česneku. U hotových výrobků následně stanovit vybrané parametry jakosti. V práci byla tedy po důkladném …víceAbstract:
The aim of this thesis was focused on technology and possibilities of fermented garlic production. It was also focused on the cultivation and content substances of garlic and it´s health benefits. In the practical part it was important to find a suitable recipe with focus on the appropriate technology for the production of fermented garlic and then analyze selected quality parameters of final products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Machálková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Organosirné sloučeniny česneku (Allium sativum)
Karel ŠMEJKAL -
Elimination of viruses in garlic (Allium sativum L.) by different methods
Milica Raco -
Zhodnocení vybraného sortimentu česneku kuchyňského (Allium sativum L.)
Veronika Follaufová -
Využití meristémových kultur ve šlechtění česneku kuchyňského (\kur{Allium sativum})
Eva ŠVEHLOVÁ -
Multiplikace česneku kuchyňského (Allium sativum L.) v podmínkách in vitro
Ondřej Palíšek -
Využití přípravků při pěstování druhu Allium sativum L.
Václav Kozák -
Allithiolany a další strukturně příbuzné organosirné sloučeniny rostlin rodu \kur{Allium}
Aneta SIRNÁ -
Elimination of viruses in garlic (Allium sativum L.) by different methods
Milica Raco