Sýry - výživové hodnoty a vliv na lidské zdraví – Adam Barták
Adam Barták
Bachelor's thesis
Sýry - výživové hodnoty a vliv na lidské zdraví
Cheese - nutrition values and Impact on human health
Anotácia:
Práce je zaměřena na chemické složení sýrů, kde jsou zmíněny jednotlivé složky sýrů. Dále se práce zabývá problematikou klasifikace sýrů, rozdělení podle technologických postupů a jejich popis, dle obsahu tuku a dle legislativy. Část práce je také věnována vluvům konzumace sýru na člověka a vědeckým poznatkům v tomto odvětví.Abstract:
This work is focused on the chemical composition of cheeses, where the individual components of cheese are mentioned. It also deals with the classification of cheeses, categorization according to technological procedures and their description, according to fat content and according to legislation. The last part of the work is devoted to the effects of cheese consumption on humans and scientific knowledge …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Barták, Adam. Sýry - výživové hodnoty a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Klára Zlomková -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Tereza Erbenová