Ing. Alexandr Mikyška

Disertační práce

Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování

Biologically active polyphenols of brewing raw materials and their changes during processing
Anotace:
Rostlinné polyfenoly jsou pro jejich příznivé účinky na lidský organizmus studovány již řadu let. Jedná se o velmi diverzifikovanou skupinu několika set látek, jejíž jednotlivé složky se značně liší chemickou strukturou. Zahrnují jak fenolové monokarboxylové kyseliny, tak složité molekuly s flavonoidním skeletem, a tudíž se vyznačují různými vlastnostmi z hlediska antiradikálových vlastností, chelatačních …více
Abstract:
Plant polyphenols have been studied for many years due to their beneficial effects on the human body. It is a very diversified group of several hundred substances, the individual components of which differ considerably in chemical structure. They include both phenolic monocarboxylic acids and complex molecules with a flavonoid backbone, and thus have different properties in terms of antiradical properties …více
 

Klíčová slova

polyfenoly chmel pivo

Keywords

polyphenols hops beer
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 8. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Fytotechnika / Speciální produkce rostlinná

Práce na příbuzné téma