Ing. Alexandr Mikyška

Doctoral thesis

Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování

Biologically active polyphenols of brewing raw materials and their changes during processing
Abstract:
Rostlinné polyfenoly jsou pro jejich příznivé účinky na lidský organizmus studovány již řadu let. Jedná se o velmi diverzifikovanou skupinu několika set látek, jejíž jednotlivé složky se značně liší chemickou strukturou. Zahrnují jak fenolové monokarboxylové kyseliny, tak složité molekuly s flavonoidním skeletem, a tudíž se vyznačují různými vlastnostmi z hlediska antiradikálových vlastností, chelatačních …more
Abstract:
Plant polyphenols have been studied for many years due to their beneficial effects on the human body. It is a very diversified group of several hundred substances, the individual components of which differ considerably in chemical structure. They include both phenolic monocarboxylic acids and complex molecules with a flavonoid backbone, and thus have different properties in terms of antiradical properties …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 8. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / field:
Plant Production / Special Plant Production