Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování – Ing. Alexandr Mikyška
Ing. Alexandr Mikyška
Doctoral thesis
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Biologically active polyphenols of brewing raw materials and their changes during processing
Anotácia:
Rostlinné polyfenoly jsou pro jejich příznivé účinky na lidský organizmus studovány již řadu let. Jedná se o velmi diverzifikovanou skupinu několika set látek, jejíž jednotlivé složky se značně liší chemickou strukturou. Zahrnují jak fenolové monokarboxylové kyseliny, tak složité molekuly s flavonoidním skeletem, a tudíž se vyznačují různými vlastnostmi z hlediska antiradikálových vlastností, chelatačních …viacAbstract:
Plant polyphenols have been studied for many years due to their beneficial effects on the human body. It is a very diversified group of several hundred substances, the individual components of which differ considerably in chemical structure. They include both phenolic monocarboxylic acids and complex molecules with a flavonoid backbone, and thus have different properties in terms of antiradical properties …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 8. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / odbor:
Plant Production / Special Plant Production