Bc. Lucie Pospíšilová

Master's thesis

Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku

Effect of Application of Xanthan Gum and Tragacanth Gum on Selected Properties of Model Mincing Meat Product
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá aplikací hydrokoloidů, konkrétně aplikací xantanové gumy a tragantové gumy do jemně mělněných drůbežích masných výrobků. V tomto experimentu se jednalo o zjištění technologických vlastností masných výrobků při přídavku 0,2 %, 0,4 %, 0,6, %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 % 2,0 % xantanové gumy a 0,2 %, 0,4 %, 0,6, %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 % tragantové …more
Abstract:
This Master´s thesis deals with the application of hydrocolloids, especially xanthan gum and tragacanth gum to poultry finaly minced meat products. In this experiment there were found out the technological properties of meat products in addition of 0,2 %, 0,4 %, 0,6 %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 %, 2,0 % xanthan gum and 0,2 %, 0,4 %, 0,6 %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 % tragacanth …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Pospíšilová, Lucie. Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe