Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku – Bc. Lucie Pospíšilová
Bc. Lucie Pospíšilová
Master's thesis
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Effect of Application of Xanthan Gum and Tragacanth Gum on Selected Properties of Model Mincing Meat Product
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá aplikací hydrokoloidů, konkrétně aplikací xantanové gumy a tragantové gumy do jemně mělněných drůbežích masných výrobků. V tomto experimentu se jednalo o zjištění technologických vlastností masných výrobků při přídavku 0,2 %, 0,4 %, 0,6, %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 % 2,0 % xantanové gumy a 0,2 %, 0,4 %, 0,6, %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 % tragantové …viacAbstract:
This Master´s thesis deals with the application of hydrocolloids, especially xanthan gum and tragacanth gum to poultry finaly minced meat products. In this experiment there were found out the technological properties of meat products in addition of 0,2 %, 0,4 %, 0,6 %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 %, 2,0 % xanthan gum and 0,2 %, 0,4 %, 0,6 %, 0,8 %, 1,0 %, 1,2 %, 1,4 %, 1,6 %, 1,8 % tragacanth …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POSPÍŠILOVÁ, Lucie. \textit{Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/5il20d/.
Jak správně citovat práci
Pospíšilová, Lucie. Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv xanthanové gumy a kukuřičného škrobu na reologické vlastnosti majonézy
Alena Jedounková -
Modifikace a stabilizace nanočástic stříbra pomocí biokompatibilní xanthanové gumy
Markéta Hačundová -
Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Ludmila Gregovská -
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
Petra Polcová -
Aplikace a vliv binárních směsí fosforečnanů při výrobě masných výrobků
Simona Kadlecová -
Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Eliška Gurská -
Vliv přídavku jáhlové a merlíkové mouky na vlastnosti mělněných masných výrobků
Monika Petrželová -
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Jakub Formánek