Bc. Lukáš Veselý

Bakalářská práce

Mrazení vodných roztoků Goodových pufrů: minimalizace změny kyselosti

Freezing of Good's buffers solutions: acidity changes ellimination
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá studií změn kyselostí, ke kterým dochází v průběhu mražení vodných roztoků Goodových pufrů a jejich směsí s fosfátovým pufrem. Literární část této práce se zabývá základními pojmy, které souvisí s danou problematikou, a stručným přehledem o dosavadních studiích na dané téma. Praktická část této práce pak obsahuje samotnou studii kyselosti zamražených vzorků, která byla …více
Abstract:
This bachelor thesis relates to the study of acidity shifts, which occur during the freezing of aqueous solutions of Good’s buffers and their mixtures with phosphate buffer. The literature part of this work deals with basic concepts related to this topic and gives a review of related previous studies. The experimental part is dedicated to the acidity study of frozen samples, which were measured by …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 1. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 2. 2021
  • Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Gabriela Ondrušková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie