Mrazení vodných roztoků Goodových pufrů: minimalizace změny kyselosti – Bc. Lukáš Veselý
Bc. Lukáš Veselý
Bachelor's thesis
Mrazení vodných roztoků Goodových pufrů: minimalizace změny kyselosti
Freezing of Good's buffers solutions: acidity changes ellimination
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá studií změn kyselostí, ke kterým dochází v průběhu mražení vodných roztoků Goodových pufrů a jejich směsí s fosfátovým pufrem. Literární část této práce se zabývá základními pojmy, které souvisí s danou problematikou, a stručným přehledem o dosavadních studiích na dané téma. Praktická část této práce pak obsahuje samotnou studii kyselosti zamražených vzorků, která byla …moreAbstract:
This bachelor thesis relates to the study of acidity shifts, which occur during the freezing of aqueous solutions of Good’s buffers and their mixtures with phosphate buffer. The literature part of this work deals with basic concepts related to this topic and gives a review of related previous studies. The experimental part is dedicated to the acidity study of frozen samples, which were measured by …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 1. 2021
Identifier:
https://is.muni.cz/th/r0lsw/
Thesis defence
- Date of defence: 17. 2. 2021
- Supervisor: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
- Reader: Mgr. Gabriela Ondrušková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Chemistry