Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína. – Jiří FANTA
Jiří FANTA
Bakalářská práce
Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.
Characteristic of fermentative and maturation process at producing grape-vine.
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat kvasný proces při výrobě révového vína. V první kapitole popisuji složení moštu, jeho ošetření a úpravu z hlediska optimálního kvasného procesu. Navazuji popisem biochemických procesů probíhajících při výrobě vína, jako např. alkoholové kvašení, mléčné kvašení aj. Následuje popis kvašení moštu z technologického hlediska, jako např. spontánní kvašení, řízené …víceAbstract:
The goal of this bachelor work is to characterize the fermentation process during wine making. In the first chapter I describe the composition of grape stum, its treatment and modification according the optimal fermentation process. Afterwards I describe the biochemical process which takes place during wine production, for example alcohol fermentation, lactic fermentation etc. Then I describe fermentation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12982
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FANTA, Jiří. Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změny oxidačně-redukčního potenciálu v podzemních, minerálních a balených vodách a jejich praktický význam
Danay Kassenov -
Využití senzoru na měření oxidačně-redukčních potenciálů k inovaci laboratorních úloh z fyzikální chemie
Katharina POLÍVKOVÁ -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová