Porovnání obsahu vitaminu C a dusičnanů v zelenině z farmářských trhů a supermarketu – Bc. Tereza Dupalová
Bc. Tereza Dupalová
Diplomová práce
Porovnání obsahu vitaminu C a dusičnanů v zelenině z farmářských trhů a supermarketu
Comparison of vitamin C and nitrate content in vegetables from farm markets and supermarkets
Anotace:
Vitamin C je důležitým vitaminem, který lidský organismus nedokáže syntetizovat a musí být přijímán ve stravě. Bohatým zdrojem vitaminu C je ovoce a zelenina. V lidském organismu plní vitamin C řadu důležitých funkcí. Ovoce a zelenina však nejsou zdrojem pouze nutričně významných živin, mohou obsahovat i látky škodlivé lidskému zdraví. Jednou z těchto látek jsou právě dusičnany.Cílem této diplomové …víceAbstract:
Vitamin C is an important vitamin which is not being synthesized by the human body and as such is an essential component of a balanced diet. Fruits and vegetables are the best food sources of vitamin C. Vitamin C is an essential nutrient involved in many important body functions. However, fruits and vegetables can be also sources of potentially harmful substances to the human body, nitrates being one …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DUPALOVÁ, Tereza. \textit{Porovnání obsahu vitaminu C a dusičnanů v zelenině z farmářských trhů a supermarketu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/5l8feo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Farmářské trhy a lokální ekonomika
Sára Hloušková -
Segment LOHAS a nabídka regionálních gastronomických produktů Karlovarského kraje se zaměřením na farmářské trhy
Martina Borýsková -
Farmářské trhy jako součást lokální a regionální kultury
Lucie Zápotocká -
Social aspects of the demand for local food (case study on farmers’ markets)
Martin Staněk -
Farmářské trhy jako forma prodeje lokálních produktů
Pavlína Pacltová -
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině
Denisa Tocháčková -
Sledování, vyhodnocení a porovnání obsahu nitrátů v zelenině distribuované v obchodní síti vybrané oblasti ČR a přilehlé příhraniční oblasti Rakouska
Marek RŮŽEK -
Vliv kontaminace půdy na nutriční hodnotu pěstované zeleniny
Filip Šimík
Název
Vložil
Vloženo
Práva