Los antiguos y los nuevos arabismos en el campo de la gastronomía – Lenka KELBL
Lenka KELBL
Bachelor's thesis
Los antiguos y los nuevos arabismos en el campo de la gastronomía
Old and New Arabisms in the Field of Gastronomy
Abstract:
The thesis deals with the issue of Arabic influence on the Spanish language with a focus on the field of gastronomy. Its main objective is to identify Arabic expressions from specific sources and further analyse them on the basis of available lexicographical tools, with emphasis on etymology and the classification of words into categories of old and new Arabisms.Abstract:
Práce se zabývá problematikou arabského vlivu na španělský jazyk se zaměřením na oblast gastronomie. Jejím hlavním cílem je identifikovat arabské výrazy z konkrétních zdrojů a nadále je analyzovat na základě dostupných lexikografických nástrojů, s důrazem na etymologii a klasifikaci slov do kategorií starých a nových arabismů.
Language used: Spanish
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Irena Fialová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KELBL, Lenka. Los antiguos y los nuevos arabismos en el campo de la gastronomía. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Spanish philology / Spanish Language in professional communication
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.