Los antiguos y los nuevos arabismos en el campo de la gastronomía – Lenka KELBL
Lenka KELBL
Bachelor's thesis
Los antiguos y los nuevos arabismos en el campo de la gastronomía
Old and New Arabisms in the Field of Gastronomy
Abstract:
The thesis deals with the issue of Arabic influence on the Spanish language with a focus on the field of gastronomy. Its main objective is to identify Arabic expressions from specific sources and further analyse them on the basis of available lexicographical tools, with emphasis on etymology and the classification of words into categories of old and new Arabisms.Abstract:
Práce se zabývá problematikou arabského vlivu na španělský jazyk se zaměřením na oblast gastronomie. Jejím hlavním cílem je identifikovat arabské výrazy z konkrétních zdrojů a nadále je analyzovat na základě dostupných lexikografických nástrojů, s důrazem na etymologii a klasifikaci slov do kategorií starých a nových arabismů.
Jazyk práce: Spanish
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Irena Fialová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KELBL, Lenka. Los antiguos y los nuevos arabismos en el campo de la gastronomía. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ArtsBachelor programme / odbor:
Spanish philology / Spanish Language in professional communication
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.