Bc. Štěpán Hainiš

Bakalářská práce

Antioxidační kapacita instantních čajů

Antioxidant Capacity of the Instant Teas
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační kapacitou a obsahem fenolických látek a flavonoidů instantních čajů. V teoretické části je popsána výroba čaje, složení čajového extraktu a metody stanovení antioxidační kapacity. V experimentální části byly stanoveny antioxidační kapacity metodami DPPH, ABTS a FRAP a celkový obsah fenolických látek a flavonoidů 5 vzorků instantních čajů a po jednom vzorku …více
Abstract:
This thesis deals with antioxidant capacity of instant tea and total content of phenolic compounds and flavonoids occuring in instant tea. Production of tea, compositions of tea extract and methods for determination of antioxidant capacity are decribed in theoretical part. The antioxidant capacities of 5 samples of instant tea and 2 samples of tea (green tea, black tea) were determined by three methods …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
  • Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hainiš, Štěpán. Antioxidační kapacita instantních čajů. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin