Monitoring tvorby biofilmu u bakterií izolovaných z potravin a potravinářských provozů. – Bc. Martina Hrubanová
Bc. Martina Hrubanová
Diplomová práce
Monitoring tvorby biofilmu u bakterií izolovaných z potravin a potravinářských provozů.
Biofilm Formation of Bacteria Isolated from Food
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na monitoring biofilmu v potravinářském průmyslu. Především byly zkoumány potravinářsky významné bakterie, které biofilm produkují. Teo-retická část se zabývá definicí biofilmu, jeho strukturou, tvorbou a regulací biofilmu. Prak-tická část se zabývá sledováním tvorby biofilmu u potravinářsky významných bakterií. Tvorba biofilmu byla zkoumána pomocí Christensenovy zkumavkové …víceAbstract:
This thesis is focused on the monitoring of biofilm in the food industry. Above were exa-mined food-significant bacteria that produce biofilm. The theoretical part deals with the definition of biofilm formation, structure, and regulation of biofilm formation. The practi-cal part deals with monitoring of biofilm formation in food-related bacteria. Biofilm for-mation was investigated by Christensen spin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HRUBANOVÁ, Martina. \textit{Monitoring tvorby biofilmu u bakterií izolovaných z potravin a potravinářských provozů.}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/5ms8f8/.
Jak správně citovat práci
Hrubanová, Martina. Monitoring tvorby biofilmu u bakterií izolovaných z potravin a potravinářských provozů.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakteriální biofilmy v potravinářském průmyslu
Linda Nezbedová -
Biofilmy v potravinářském průmyslu
Monika Škrobáčková -
Toxigenní Staphylococcus aureus v potravinách
Anna Tlapáková -
Vliv environmentálních faktorů na expresi genů tvorby biofilmu Staphylococcus aureus v potravinářském průmyslu
Radka Michalcová -
Bakteriální biofilm a možnosti jeho eliminace
Barbora Vacková -
Technologicky významné mikroorganismy v nápojovém průmyslu.
Linda Prokopová -
Genotypizace bakteriocinů u potravinářsky významných bakterií
Monika Boháčková -
TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ
Eva ŠPIČKOVÁ