African yam bean: optimization of thermal treatment for degradation of antinutrients in the seeds – B.Sc. Margaret Serwaa Darko, BSc
B.Sc. Margaret Serwaa Darko, BSc
Diplomová práce
African yam bean: optimization of thermal treatment for degradation of antinutrients in the seeds
Abstract:
African yam bean is a neglected and underutilised leguminous plant known for its adaptability to diverse agroecological zones in West and East Africa and its rich protein content which could help alleviate the issue of malnutrition and add to food security in Africa. There is however a decline in the use of the crop due to several reasons, like the presence of antinutrients. The seeds are traditionally …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
- Oponent: Jan Kubeš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DARKO, Margaret Serwaa. \textit{African yam bean: optimization of thermal treatment for degradation of antinutrients in the seeds}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/5mxvjp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program:
Tropical Crop Management and Ecology
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva