Monitoring imidazolů ve vybraných druzích nápojů – Bc. Martina Procházková
Bc. Martina Procházková
Diplomová práce
Monitoring imidazolů ve vybraných druzích nápojů
Monitoring imidazoles in selected types of beverages
Anotace:
Diplomová práce Monitoring imidazolů ve vybraných druzích nápojů je zaměřena na detekci imidazolů v nápojích pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s použitím hmotnostního spektrometru (HPLC-MS/MS). Detekovanými imidazoly byly 2-methylimidazol, 4-methylimidazol a 2-acetyl-4(5)-(1,2,3,4-tetrahydroxybutyl)-imidazol. V teoretické části je popsaný vznik imidazolů, jejich výskyt a vliv na zdraví …víceAbstract:
The diploma thesis deals with monitoring imidazoles in selected types of beverages. The aim is to detect imidazoles in drinks by High Performance Liquid Chromatography with the use of Mass Spectrometry (HPLC-MS/MS). The coumpounds that were detected are 2-Methylimidazole, 4-Methylimidazole and 2-Acetyl-4(5)-(1,2,3,4-tetrahydroxybutyl)-imidazole. The theoretical part concerns the origin of imidazoles …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring imidazolů v potravinách
Khanh Linh Le Qui -
Možnosti ovlivnění vstřebávání kofeinu z kolových nápojů
Karolína Osecká -
Monitoring imidazolů v potravinách
Khanh Linh Le Qui -
Environmentální management ve společnosti Father's Coffee Roastery s.r.o.
Viktorie VOSÁHLOVÁ -
Economic evaluation of coffee commodity and coffee production in Vietnam
Nam Anh Tran -
Analysis of Organic Coffee on the Czech Market
Margarita Yelisseyeva -
Green Coffee Sourcing Methods and Customer Behaviour
Daniel Komár -
Vizuální identita pražírny Coffee Culture
Nelly Orságová