Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance – David PÍCHA
David PÍCHA
Bakalářská práce
Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance
Consumption of milk and dairy products in context with lactose and casein intolerance
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na téma konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance. Teoretická část se zabývá složením mléka, jeho výrobou, rozdělením, různými druhy intolerancí a prospěšností pro zdraví. Tato práce se taktéž zaměřuje na různé druhy mléčných výrobků. Praktická část práce se zaměřuje na dotazník k tématu konzumace mléka a jeho následnému vyhodnocení …víceAbstract:
The focus of this bachelor thesis is the consumption of milk and dairy products in connection with lactose and casein intolerance. The theoretical part deals with the milk's structure, its creation process, division, different kinds of intolerance and health benefits. This thesis deals also with different kinds of dairy products. The practical part includes questionnaire concerning milk consumption …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 2. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MUDr. Ing. Bc. Markéta Kastnerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PÍCHA, David. \textit{Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/5nppuk/.
Jak správně citovat práci
PÍCHA, David. Konzumace mléka a mléčných výrobků v kontextu laktózové a kaseinové intolerance. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Výchova ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Vliv konzumace mléka a mléčných výrobků na lidský organismus
Kamila Kadlecová -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Výroba, sortiment a kvalita fermentovaných mléčných výrobků
Romana Nováková -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová
Název
Vložil
Vloženo
Práva