Vliv receptury na kvalitu čokoládových výrobků v průběhu jejich skladování – Bc. Jena Jurková
Bc. Jena Jurková
Diplomová práce
Vliv receptury na kvalitu čokoládových výrobků v průběhu jejich skladování
Effect of recipe on the quality of chocolate products during their storage
Anotace:
Diplomová práce se zabývá technologií výroby čokolády. Jsou zde popsány jednotlivé technologické kroky úpravy kakaových bobů, jako je fermentace, sušení až pražení a mletí. Dále jsou zde charakterizovány jednotlivé výrobní kroky čokolády od míchání, přes válcování, konšování a temperaci. Práce se dále zabývá vlivy působícími na skladovatelnost, zejména vlivem složení. Nechybí stručná charakteristika …víceAbstract:
The thesis deals with technology of production of chocolate. There are described different technological processing steps of the cocoa beans, such as fermentation, drying and roasting and grinding. There are also characterized by the manufacturing steps of chocolate by mixing, via rolling, conching and tempering. The study also discusses influences on the shelf life, mainly due to the composition. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Čokoláda a její složení
Lucie Kaňová -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia -
Stanovení kovů v čokoládě
Tomáš HANÁK
Název
Vložil
Vloženo
Práva