Využití metody TGGE pro studium vybraných bakterií mléčného kvašení – Bc. Richard SOBEL
Bc. Richard SOBEL
Master's thesis
Využití metody TGGE pro studium vybraných bakterií mléčného kvašení
Using TGGE Method for the Study of Selected Lactic Acid Bacteria.
Anotácia:
Práce byla zaměřena na sledování změn zastoupení mikroorganismů během zrání u přírodního sýru typu Eidam. Pro stanovení přítomnosti bakterií se v současnosti, kromě tradičních izolačních technik např. plotnová metoda, používají moderní izolační metody molekulární biologie. Pro výzkum byla použita metoda molekulární biologie TGGE (gelová elektroforéza v teplotním gradientu) V jednotlivých vzorcích sýra …viacAbstract:
The work was focused on monitoring changes in the representation of microorganisms dur-ing ripening of Dutch type cheese Edam. In the present, to determine the presence of bacteria is using modern isolation methods of molecular biology. For the research was used method of molecular biology TGGE (Temperature Gradient Gel Electrophoresis). Starter cultures, non-starter bacteria and contaminating bacteria …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zverejniť od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOBEL, Richard. Využití metody TGGE pro studium vybraných bakterií mléčného kvašení. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Zavedení vyšetření mutace V600E v genu BRAF v klinické laboratoři
Markéta VÍTKOVÁ -
Vyhodnocení rizika výskytu bakterií způsobujících zoonózy u psů v důsledku krmení konceptem BARF s ohledem na jejich využití v canisterapii
Blanka Novotná -
Využití kolonové gelové elektroforézy pro on-line spojenís ICP-MS v metaloproteomice
Petr Rašovský -
Význam detekce polymorfismů v genech pro methylentetrahydrofolátreduktázu C667T (MTHFR C667T) a apolipoproteinu E (ApoE) v souvislosti s onemocněním osteoporózy
Markéta ŠILHOVÁ -
Monitoring prevalence borrelií u ještěrek Lacerta viridis v České republice
Lucie Musilová -
Identifikace proteinů v moči laboratorních potkanů
Michaela BALÁŠOVÁ -
Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie
Lucie Žurková -
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků přírodních sýrů během jejich zrání
Michaela Křenková