Bc. Michaela Haasová

Master's thesis

Možnosti separace a stanovení potravinářsky významných látek. Stanovení kyseliny jasmonové

Possibilities of separation and determination of important food industry compounds. Determination of jasmonic acid.
Abstract:
V této práci jsem se zabývala analýzou kyseliny jasmonové a potravinářsky váznamných látek (kyselina ferulová , kyselina vanilová, kyselina p-kumarová a kyselina kávová). Jako separační technika byla použita kapilární zónová elektroforéza s UV-VIS detekcí s diodovým polem.
Abstract:
In this thesis I dealt with analysis of jasmonic acid and important food industry compounds (ferulic acid, vanillic acid, p-coumaric acid and caffeic acid). Cappilary zone electrophoresis was used, detection was UV-VIS with diode array.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2007

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 5. 2007
  • Supervisor: doc. RNDr. Jiří Pazourek, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta