Václav Šrajer

Bachelor's thesis

Technologické možnosti výroby sladových nápojů

Technological Possibilities of Malt Beverage Production
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá tématem technologických možností výroby sladových nápojů. V literární části je představena formou rešerše zahraničních i tuzemských zdrojů problematika běžných surovin včetně výroby sladů – i některých na našem území méně běžných. Dále jsou nastíněny možnosti členění sladových nápojů do skupin, a to např. na základě fermentace, nasycení nápoje oxidem uhličitým či obsahu …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the technological possibilities of malt beverage production. The literary part consists of an overview of Czech and foreign resources and presents issues of commonly used ingredients, including the production of malts – some of which are less common in the European region. Furthermore, possible categorisations of malt beverages are outlined, for example, on the basis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Reader: Jitka Vosáhlová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta