Bc. Petra Hegerová

Diplomová práce

Chemická kypřidla a jejich vliv na kvalitu cukrářských výrobků

Chemical raising agents and its influence on the quality of final product
Anotace:
Diplomová práce „Chemická kypřidla a jejich vliv na výslednou kvalitu cukrářských výrobků“ je rozdělena do dvou částí. V první teoretické části byla popsána jednotlivá chemická kypřidla, jejich složení, výroba, využití, historie chemických kypřidel a legislativní požadavky. V praktické části byl proveden pekařský pokus – upečení muffinů, za použití různých typů kypřidel: kypřicího prášku do pečiva …více
Abstract:
Master thesis „Chemical raising agents and its influence on the quality of final product“ is divided in two big parts. In the first theoretical part, the each chemical rating agent was described in terms of their composition, production, usage, history and legislative requirements. In the second part the baking experiment was done – muffins were baked using different types of raising agents: Baking …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin