Technologie výroby bezlepkového piva – Filip Petroš
Filip Petroš
Bakalářská práce
Technologie výroby bezlepkového piva
Gluten-free beer production
Anotace:
Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku a výrobu čirokového (bezlepkového) piva. V praktické části byl vyroben čirokový slad (z odrůdy Ruzrok) a z něj byly připraveny čtyři šarže čirokového piva, lišící se rmutovacím postupem a přídavkem zcukřovacích enzymů. V rámci kontroly meziproduktu a piva byly provedeny vybrané fyzikální-chemické analýzy, dále pak stanovení barvy, hořkosti, velikosti …víceAbstract:
The bachelor thesis was focused on the characteristics and production of sorghum (gluten free) beer. In the practical part, sorghum malt was produced from the Ruzrok variety and four batches of sorghum beer were prepared from it, presenting differences in the mashing process and the addition of amylolytic enzymes. As a part of the control of the intermediate products and beer, selected physico-chemical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Petroš, Filip. Technologie výroby bezlepkového piva. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.