Bc. Dagmar Al Tukmachi

Bakalářská práce

Sledování hladin isoflavonoidů v jogurtech v závislosti na době zrání

Monitoring of isoflavonoid levels in yoghurts in dependence on time of maturation
Anotace:
V této bakalářské práci studujeme závislost koncentrace isoflavonoidů na době zrání jogurtu. Isoflavony jsou látky rostlinného původu, strukturně podobné 17-β-estradiolu, s pozitivními účinky na zdraví. Teoretická část je věnována fytoestrogenům, mezi něž se isoflavony řadí. Dále pak samotným isoflavonoidům, jejich zástupcům, výskytu, biosyntéze, metabolismu a také jejich účinkům na lidské zdraví …více
Abstract:
In this thesis we study dependence of concentration of isoflavonoids on time of maturation. Isoflavones and equol are substances of plant origin, which are structurally similar to 17-β-estradiol and are benefical for human. Theoretical part is focused on phytoestrogens, among which isoflavones belong. Then, it continues with chapter about isoflavonoids themselves, specific substances from this group …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2016
  • Vedoucí: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie