Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů – Anna Sklenaříková
Anna Sklenaříková
Bakalářská práce
Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů
Optimization of the production of sterilized processed cheese with saccharide content
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývala optimalizací surovinové skladby tavených mléčných výrobků s přídavkem cukrů. Dílčím cílem pak bylo vyhodnotit vliv sterilace a přídavku kaseinátu a karagenanu na vybrané jakostní parametry. Teoretická část bakalářské práce se věnovala charakteristice tavených sýrů a dalších tavených výrobků, jejich výrobě, principům sterilačního záhřevu a vlivům sterilačního záhřevu …víceAbstract:
This bachelor thesis dealt with the optimization of the raw material composition of processed dairy products with added sugars. A sub-objective was to evaluate the effect of sterilisation and the addition of caseinate and carrageenan on selected quality parameters. The theoretical part of the bachelor thesis was devoted to the characteristics of processed cheese and other processed products, their …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sklenaříková, Anna. Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změny jakosti tavených sýrů v důsledku sterilačního záhřevu
Alena Kratochvílová -
Vliv použitých složek na jakost analogů tavených sýrů
Denisa Vránová -
Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv přídavku hydrokoloidů na vybrané parametry ochucených sterilovaných tavených sýrů
Veronika Holšteinová -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová