Anna Sklenaříková

Bakalářská práce

Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů

Optimization of the production of sterilized processed cheese with saccharide content
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývala optimalizací surovinové skladby tavených mléčných výrobků s přídavkem cukrů. Dílčím cílem pak bylo vyhodnotit vliv sterilace a přídavku kaseinátu a karagenanu na vybrané jakostní parametry. Teoretická část bakalářské práce se věnovala charakteristice tavených sýrů a dalších tavených výrobků, jejich výrobě, principům sterilačního záhřevu a vlivům sterilačního záhřevu …více
Abstract:
This bachelor thesis dealt with the optimization of the raw material composition of processed dairy products with added sugars. A sub-objective was to evaluate the effect of sterilisation and the addition of caseinate and carrageenan on selected quality parameters. The theoretical part of the bachelor thesis was devoted to the characteristics of processed cheese and other processed products, their …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sklenaříková, Anna. Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin