Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek – Bc. Alice Čalová
Bc. Alice Čalová
Master's thesis
Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
The effect of the addition of selected hydrocolloids on the technological properties of meat spreads
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou drůbežích masových pomazánek, kde byly vyrobeny tři skupiny, které se od sebe odlišovaly použitým druhem drůbežích jater. Dále byly do vzorků přidávány hydrokoloidy a byl sledován jejich vliv na technologické a senzorické vlastnosti masových pomazánek. Byly vybrány dva druhy hydrokoloidu, -karagenan a furcellaran, v koncentracích 0,25 % (w/w) a 0,5 % (w/w).Abstract:
The diploma thesis deals with the production of poultry meat spreads, where three groups were produced, differing from each other in the type of poultry liver used. Furthermore, hydrocolloids were added to the samples and their influence on the technological and sensory properties of meat spreads was monitored. Two types of hydrocolloid, -carrageenan and furcellaran, were selected at concentrations …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČALOVÁ, Alice. \textit{Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/5xqmha/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Čalová, Alice. Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -