Kulinární lingvistika: Vybraná lingvistická díla s tématikou jídla a gastronomie – Bc. David DOROTÍK
Bc. David DOROTÍK
Diplomová práce
Kulinární lingvistika: Vybraná lingvistická díla s tématikou jídla a gastronomie
Culinary linguistics: Selected linguistic works focusing on food and gastronomy
Anotace:
Jídlo a jazyk patří mezi lidské kulturní univerzálie. Tato diplomová práce se zabývá tím, jak lingvistika pracuje s tématy týkajícími se otázek jídla a gastronomie. V jednotlivých kapitolách představuje přístupy různých odvětví lingvistiky k různým oblastem diskurzu jídla. Zmíněny jsou zde články a díla z rozličných oblastí lingvistiky včetně strukturální jazykovědy, sociolingvistiky, komputační lingvistiky …víceAbstract:
Food and language count among human cultural universals. This theses examines the topic of how linguistics approaches the problematics of food and gastronomy. Various stances on various areas of food discourse in diverse fields of linguistics are introduced in the individual chapters. Articles and works from numerous fields of linguistics are mentioned in the thesis. These include structural linguistics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 12. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Lukáš Zámečník, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DOROTÍK, David. Kulinární lingvistika: Vybraná lingvistická díla s tématikou jídla a gastronomie. Olomouc, 2016. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Filologie / Obecná lingvistika a teorie komunikace
Práce na příbuzné téma
-
Některé staročeské názvy jídel němčiny
Adéla Procházková -
Některé staročeské názvy jídel němčiny
Adéla Procházková
Název
Vložil
Vloženo
Práva