Šárka Krejčová

Bakalářská práce

Celiakie a výživa

Celiac disease and nutrition
Anotace:
Předkládaná bakalářská práce „Celiakie a výživa“ vysvětluje podstatu onemocnění 
a formy celiakie. Důležitou částí práce bylo pojednání o diagnostice onemocnění, genetice a léčbě, která byla zaměřena zejména na bezlepkovou dietu. Práce obsahuje informace o označování bezlepkových výrobků, o lepku a jeho výskytu. V neposlední řadě byly popsány komplikace, které nastávají u lidí s celiakií. Praktická …více
Abstract:
The presented bachelor thesis "Celiac disease and nutrition" explains the nature of the disease and forms of celiac disease. An important part of the work was a discussion of disease diagnosis, genetics and treatment, which was focused mainly on the 
gluten-free diet. The work contains information about labeling of gluten-free products, gluten and it is occurrence. Last but not least, complications …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin