Šárka Krejčová
Bakalářská práce
Celiakie a výživa
Celiac disease and nutrition
Anotace:
Předkládaná bakalářská práce „Celiakie a výživa“ vysvětluje podstatu onemocnění a formy celiakie. Důležitou částí práce bylo pojednání o diagnostice onemocnění, genetice a léčbě, která byla zaměřena zejména na bezlepkovou dietu. Práce obsahuje informace o označování bezlepkových výrobků, o lepku a jeho výskytu. V neposlední řadě byly popsány komplikace, které nastávají u lidí s celiakií. Praktická …víceAbstract:
The presented bachelor thesis "Celiac disease and nutrition" explains the nature of the disease and forms of celiac disease. An important part of the work was a discussion of disease diagnosis, genetics and treatment, which was focused mainly on the gluten-free diet. The work contains information about labeling of gluten-free products, gluten and it is occurrence. Last but not least, complications …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Potraviny podporující střevní mikrobiotu
Kristýna JAROLÍMOVÁ -
Geneticky modifikované potraviny
Kristýna Tuzová -
Český spotřebitel a potraviny pocházející z Francie
Eva BRYCHTOVÁ -
Specifické potravinové pouště se zaměřením na potraviny pro speciální diety (případová studie Ostrava)
Vanda LEŽÁKOVÁ -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Potraviny nejsou odpad
Martin ZIEGLER -
Food Waste: Potraviny z odpadu nebo odpad z potravin?
Michaela Šebíková