Šárka Krejčová
Bachelor's thesis
Celiakie a výživa
Celiac disease and nutrition
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce „Celiakie a výživa“ vysvětluje podstatu onemocnění a formy celiakie. Důležitou částí práce bylo pojednání o diagnostice onemocnění, genetice a léčbě, která byla zaměřena zejména na bezlepkovou dietu. Práce obsahuje informace o označování bezlepkových výrobků, o lepku a jeho výskytu. V neposlední řadě byly popsány komplikace, které nastávají u lidí s celiakií. Praktická …moreAbstract:
The presented bachelor thesis "Celiac disease and nutrition" explains the nature of the disease and forms of celiac disease. An important part of the work was a discussion of disease diagnosis, genetics and treatment, which was focused mainly on the gluten-free diet. The work contains information about labeling of gluten-free products, gluten and it is occurrence. Last but not least, complications …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Potraviny podporující střevní mikrobiotu
Kristýna JAROLÍMOVÁ -
Geneticky modifikované potraviny
Kristýna Tuzová -
Český spotřebitel a potraviny pocházející z Francie
Eva BRYCHTOVÁ -
Specifické potravinové pouště se zaměřením na potraviny pro speciální diety (případová studie Ostrava)
Vanda LEŽÁKOVÁ -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Potraviny nejsou odpad
Martin ZIEGLER -
Food Waste: Potraviny z odpadu nebo odpad z potravin?
Michaela Šebíková