Zjištění konzumace ryb u vysokoškolských studentů – Eliška MACKOVÁ
Eliška MACKOVÁ
Bakalářská práce
Zjištění konzumace ryb u vysokoškolských studentů
Findings on fish consumption among university students
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala zjištěním konzumace ryb u vysokoškolských studentů. V teoretické části byly uvedeny základní informace týkající se ryb, jejich složením a významem z hlediska výživy. Mezi hlavní kapitoly jsem zařadila charakteristiku ryb, rozdělení ryb podle původu, složení ryb, výhody a rizika konzumace, těhotenství a konzumace ryb, produkty z ryb a potravinový řetězec. Podkapitolami jsem …víceAbstract:
The bachelor's thesis was concerned with finding out the fish consumption of university students. In the theoretical part, basic information regarding fish, its composition and its importance in terms of nutrition was presented. The main chapters included the characteristics of fish, classification of fish according to origin, composition of fish, benefits and risks of fish consumption, pregnancy and …víceKlíčová slova
konzumace ryby sladkovodní mořské tažné složení ryb vlastnosti výhody rizika technologie zpracování produkty
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2023
- Vedoucí: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MACKOVÁ, Eliška. Zjištění konzumace ryb u vysokoškolských studentů. Ostrava, 2023. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a dietetické vlastnosti rybího masa
Zuzana ŽÁKOVÁ -
Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů
Jasmína Minasjanová -
Vliv hmyzích komponent v krmivu ryb na produkci, zdraví a kvalitu ryb.
Markéta HLÁVKOVÁ -
Obsah hlavních živin a zastoupení mastných kyselin v tukové složce vybraných druhů ryb a výrobků z ryb
Tímea Borbášová -
Účinnost léčebných látek používaných u ryb ke tlumení infekce monogeneí rodu Gyrodactylus
Kateřina Skočovská -
Hostitelsky-specifičtí paraziti (Dactylogyrus, Monogenea) jako indikátor evoluce a historické disperze kaprovitých ryb v oblastech Mediteránu
Michal Benovics -
Návrh dopravně technologického řešení přepravy akvarijních ryb včetně krmiva
Karolína Ťuková -
Stanovení virové exprese SVCV ve vybraných orgánech kaprovitých ryb a jejich hybridů využitím qRT-PCR.
Eliška Bartková