Jana DLAPOVÁ

Bakalářská práce

Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení

The character and the determination of beer polyphenolic compounds
Anotace:
Práce se zabývá základními surovinami pro výrobu piva. Krátce také popisuje samotnou výrobu. Dále charakterizuje jednotlivé polyfenolické látky v pivu, jejich charakteristiku a dělení. Mimo jiné se zmiňuje o vlivu polyfenolických látek na zdraví člověka. Nakonec uvádí možnosti jak tyto látky v pivu stanovit.
Abstract:
The thesis is concerned with the basic ingredients used for the production of beer. It shortly describes the actual process of the production and it also characterizes the particular polyphenol substances in beer, their characteristics and division. Among others, it mentions the influence of polyphenol substances on human health. It concludes with the possibilities of defining these substances in beer …více
 

Klíčová slova

pivo slad HPLC xanthohumol antioxidant
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2010
Identifikátor: 15279

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2010
  • Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DLAPOVÁ, Jana. Polyfenolické látky v pivu, jejich vlastnosti a možnosti jejich stanovení. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin