Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna – Bc. Karolína Linhartová
Bc. Karolína Linhartová
Master's thesis
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Technological characteristics of deep-purple wheat grain
Abstract:
Diplomová práce se zabývá analýzou technologických vlastností nové odrůdy pšenice s deep-purple barvou zrna. U vzorků mouky o rozdílné granulaci byly stanoveny základní kvalitativní parametry, a to vlhkost, obsah mokrého lepku, Zelenyho test a číslo poklesu. Dále byl proveden pekařský pokus a u pečiva byla sledována hmotnost, objem, specifický objem bochníku a ztráty pečením. Vzorky pečiva byly také …moreAbstract:
This thesis focuses on an analysis of technical features of the new wheat variety with deep-purple grain color. Samples of flour of different granularity were classified in basic qualitative parameters, e.g. humidity, content of wet gluten, Zeleny test and falling number. Further on, a bakery test has been done and weight, volume, density and baking loses of the pastry have been measured. Pastry samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Linhartová, Karolína. Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv technologického zpracování pšeničného zrna na obsah nutričně žádoucích látek
Hana Kosová -
Vliv technologického zpracování zrna pšenice na obsah karotenoidů
Beatrice Giampaglia -
Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice
Barbora Burešová -
Změna obsahu nutričně žádoucích látek během technologického zpracování pšeničného zrna
Veronika Kratzmannová -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Martin Helis