Veronika Hladišová

Diplomová práce

Hodnocení eficience finanční výkonnosti podniků potravinářského průmyslu pomocí metody DEA

Evaluation of Financial Performance Efficiency of Company from Food Industry using DEA Method
Anotace:
Cílem práce je hodnocení efektivnosti finanční výkonnosti podniků odvětví pivovarnictví pomocí metod DEA. Práce je rozdělena celkem do tří částí. První kapitola je zaměřena na popis základních principů modelů analýzy obalu a na klasifikaci modelů. Součástí kapitoly je také charakteristika jednotlivých modelů analýzy obalu dat. Druhá kapitola je věnována výběru pivovarů, pro které bude efektivnost měřena …více
Abstract:
The aim of the thesis is the evaluation of financial performance efficiency of companies from brewing industry by using a DEA method. The thesis is divided into three parts. The first one focuses on the data envelopment analysis terminology and method classification, and it also includes a characteristic of the models of data envelopment analysis. The second part is devoted to a selection of breweries …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 5. 2015
  • Vedoucí: Zdeněk Zmeškal
  • Oponent: Michaela Staníčková

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava