Bc. Štěpánka Rozkovcová

Diplomová práce

Výskyt bakterií rodu Bacillus v potravinách

Prevalence of Bacillus spp. in foodstuff
Anotace:
Aerobní sporulující organismy představují velkou výzvu v potravinářském průmyslu. Díky schopnosti tvorby spór přežívají pasterační teploty, některé termorezistentní druhy i ošetření UHT. Jsou také schopné přežívat vysoký osmotický tlak a nízkou vodní aktivitu. Ve vhodných podmínkách pak spóry klíčí a vegetativní formy mohou znehodnocovat potraviny činností enzymů či způsobovat alimentární onemocnění …více
Abstract:
Aerobic spore forming bacteria represent a big challenge in the food industry. Due to their ability of spore formation, they can survive pasteurization temperatures. Some thermoresistant species are also able to survive UHT treatments. These organisms can also survive high osmotic pressure and low water activity. In appropriate conditions, spores germinate and vegetative forms can degrade food by enzymatic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Hana Salmonová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 6196hf 6196hf/2
12. 4. 2019
Složky
Soubory
Mach, J.
13. 4. 2019
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.