Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků – Jakub Martinek
Jakub Martinek
Bakalářská práce
Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků
Chemical and Technological Properties of Phosphates Used in the Production of Meat Products
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o fosforečnanech z pohledu jejich chemického složení a vlastností, v kombinaci s biochemickým a biologickým významem. Kromě způsobů průmyslové výroby, s důrazem na jejich potravinářské použití, je velký prostor kladen na přehled technologických vlastností fosforečnanů důležitých pro masný průmysl. Vyústěním práce je přehled možností látek se stejnými technologickými …víceAbstract:
Bachelor thesis summarizes current data on phosphates in terms of their chemical composition and properties, in combination with biochemical and biological significance. In addition to the methods of industrial production, with emphasis on their use in food, a large space of the survey is given to the technological properties of phosphates important for the meat industry. The work results in the overview …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARTINEK, Jakub. \textit{Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/61y7j3/.
Jak správně citovat práci
Martinek, Jakub. Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Použití fosfátů v masné výrobě
Marika Tesařová -
Polyfosfáty v masné výrobě
Barbora Březinová -
Aplikace a vliv binárních směsí fosforečnanů při výrobě masných výrobků
Simona Kadlecová -
Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků
Zuzana Hladíková -
Vliv koncentrace NaCl a fosforečnanů na vlastnosti masných výrobků
Ludmila Gregovská -
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
Petra Polcová -
Životní styl a životní spokojenost u pacientů indikovaných k operaci totální náhrady kyčelního a kolenního kloubu a u pacientů po operaci totální náhrady
Lukáš BILÍK -
Vývoj a optimalizace dermální náhrady
Martin Knoz