Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu – Aneta Janalíková
Aneta Janalíková
Bakalářská práce
Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu
Use of Milk Concentrates and Isolates in the Food Industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá popisem technologií, které umožňují efektivní frakcionaci mléčných složek a to především separací dvou hlavních bílkovin mléka, kaseinů a syrovátky. Mezi klíčovou technologii, které je v práci věnována největší pozornost, patří membránová technologie, jejíž uplatnění v průmyslu postupně roste vzhledem k její šetrnosti, získání kvalitního produktu a ekonomickým podmínkám …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the description of technologies that allow efficient fractionation of milk components, especially the separation of the two main proteins of milk, caseins and whey proteins. Among the key technologies that are given the most attention in the work is membrane technology, which application in industry is gradually growing to for its considerate, profit of quality product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Janalíková, Aneta. Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu. Kroměříž, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků