Aneta Janalíková

Bakalářská práce

Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu

Use of Milk Concentrates and Isolates in the Food Industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá popisem technologií, které umožňují efektivní frakcionaci mléčných složek a to především separací dvou hlavních bílkovin mléka, kaseinů a syrovátky. Mezi klíčovou technologii, které je v práci věnována největší pozornost, patří membránová technologie, jejíž uplatnění v průmyslu postupně roste vzhledem k její šetrnosti, získání kvalitního produktu a ekonomickým podmínkám …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the description of technologies that allow efficient fractionation of milk components, especially the separation of the two main proteins of milk, caseins and whey proteins. Among the key technologies that are given the most attention in the work is membrane technology, which application in industry is gradually growing to for its considerate, profit of quality product …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Janalíková, Aneta. Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu. Kroměříž, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků