Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku – Bc. Eliška Knoblochová
Bc. Eliška Knoblochová
Master's thesis
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Comparison of different technologies for the production of a durable heat-treated meat product
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na téma výroby trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Teoretická část je zaměřena na jakost používaných surovin. Popisuje možnosti vzniku rakoviny a kardiovaskulárního onemocnění, které jsou spojeny s vysokým příjmem masa, vysokého obsahu soli v masných výrobcích a vysokým příjmem tuku. Byly zde popsány vlašské ořechy a výlisky z vlašského ořechu, které nesníží …moreAbstract:
The thesis was focused on the production of durable heat-treated meat products. The theoretical part is focused on the quality of the raw materials used. It describes the potential for cancer and cardiovascular disease, which are associated with high meat intake, high salt content in meat products and high fat intake. Walnuts and walnut mouldings have been described here, which will not reduce the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Robert Gál, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KNOBLOCHOVÁ, Eliška. \textit{Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/64hpal/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Lagurus ovatus a jeho využití k sušení, bělení a barvení
Šárka Bičovská -
Trvalky k sušení
Michaela Racková -
Sortiment Lavandula angustifolia dostupný na českém trhu a jeho vhodnost k řezu a sušení
Aneta Červenková