Monika Havlíčková

Bachelor's thesis

Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách

Analysis of vitamins B1 and B12 in foodstuffs
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vitaminu B1 (thiaminu) a vitaminu B12 (kyanokobalaminu). Úvodní část práce se zabývá jejich historií, strukturou, chemickými vlastnostmi, zdroji a poskytuje informace o zdravotních aspektech spojených s jejich nedostatkem. Druhá část práce popisuje metody vyuţívané pro stanovení vitaminu B1 a B12, mezi něţ patří fluorescenční analýza, mikrobiologická metoda a zvláště …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with the description of vitamin B1 (thiamin) and vitamin B12 (cyanocobalamin). Main focus of the introduction is dedicated to their history, structure, chemical properties, sources and provides information about aspects related to their deficiency. The second part of the thesis describes methods used for the determination vitamin B1 and B12, which include, fluorescence analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 8. 2011
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Havlíčková, Monika. Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická