Monika Havlíčková

Bakalářská práce

Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách

Analysis of vitamins B1 and B12 in foodstuffs
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vitaminu B1 (thiaminu) a vitaminu B12 (kyanokobalaminu). Úvodní část práce se zabývá jejich historií, strukturou, chemickými vlastnostmi, zdroji a poskytuje informace o zdravotních aspektech spojených s jejich nedostatkem. Druhá část práce popisuje metody vyuţívané pro stanovení vitaminu B1 a B12, mezi něţ patří fluorescenční analýza, mikrobiologická metoda a zvláště …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the description of vitamin B1 (thiamin) and vitamin B12 (cyanocobalamin). Main focus of the introduction is dedicated to their history, structure, chemical properties, sources and provides information about aspects related to their deficiency. The second part of the thesis describes methods used for the determination vitamin B1 and B12, which include, fluorescence analysis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Havlíčková, Monika. Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická