Bc. Jana Langášková

Master's thesis

Quorum sensing u rodu Lactobacillus

Quorum sensing by Lactobacillus
Anotácia:
Bakterie jsou sociální organismy, vytvářející na různých površích organizovaná společenství nazývající se biofilmy, které usnadňují přežití společenství větší odolností proti vnějším vlivům a zajištěním zdrojů živin. Quorum sensing je klíčovým mechanismem, kterým bakterie v biofilmu mezi sebou komunikují a který reguluje fenotypové vlastnosti jako je virulence, bioluminiscence, horizontální přenos …viac
Abstract:
Bacteria are social organisms forming organized communities on various surfaces called biofilms, which allow the survival of the bacterial community by better resistance towards external factors and better nutrient acquisition. The quorum sensing is the key mechanism by which bacteria communicate and which regulates the phenotypic properties as virulence, bioluminescence, horizontal DNA transfer, synthesis …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Langášková, Jana. Quorum sensing u rodu Lactobacillus. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Food Technology / -

Práce na příbuzné téma