Falšování potravin živočišného původu – Jakub Tesař
Jakub Tesař
Bakalářská práce
Falšování potravin živočišného původu
Adulteration of foodstuffs of animal origin
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou falšování živočišných produktů, do kterých se řadí jako hlavní zástupci: maso, masné výrobky, mléko, mléčné výrobky, med a výrobky z nich. Díky dlouholeté konzumaci těchto produktů, trvající více než 15 tisíc generací, se lidské tělo velmi dobře na jejich konzumaci adaptovalo. Živočišné produkty byly, jsou a pravděpodobně nadále budou jednou z hlavních složek …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of adulteration of animal products, which seeks to obtain as the main representatives: meat, meat products, milk, dairy products, honey and products made of them. Thanks to the long-term consumption of these products, lasting more than 15,000 generations, the human body adapts very well to their consumption.Animal products have been and are likely to continue …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Ocular-Motor Methods for Detecting Deception: Effect of Countermeasures
Monika Kupcová -
Methods for detecting the frequency of centers of Hydrogen-Cyanine (HCN) hyperfine transitions using a tunable laser in the range 1527 nm to 1563 nm
Martin Hošek -
Methods for detecting the frequency of centers of Hydrogen-Cyanine (HCN) hyperfine transitions using a tunable laser in the range 1527 nm to 1563 nm
Martin Hošek -
Computational Methods for Detecting Ligand Accessible Pathways
Lukáš Pravda -
Falšování výrobků na bázi ovoce, metody autentikace
Michaela Podestátová -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA
Jana BRUŠTÍKOVÁ -
Falšování masa a masných výrobků
Petra Vojtíšková
Název
Vložil
Vloženo
Práva