Jakub Tesař
Bachelor's thesis
Falšování potravin živočišného původu
Adulteration of foodstuffs of animal origin
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou falšování živočišných produktů, do kterých se řadí jako hlavní zástupci: maso, masné výrobky, mléko, mléčné výrobky, med a výrobky z nich. Díky dlouholeté konzumaci těchto produktů, trvající více než 15 tisíc generací, se lidské tělo velmi dobře na jejich konzumaci adaptovalo. Živočišné produkty byly, jsou a pravděpodobně nadále budou jednou z hlavních složek …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of adulteration of animal products, which seeks to obtain as the main representatives: meat, meat products, milk, dairy products, honey and products made of them. Thanks to the long-term consumption of these products, lasting more than 15,000 generations, the human body adapts very well to their consumption.Animal products have been and are likely to continue …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Jan Táborský, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TESAŘ, Jakub. \textit{Falšování potravin živočišného původu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/66qgm3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Ocular-Motor Methods for Detecting Deception: Effect of Countermeasures
Monika Kupcová -
Methods for detecting the frequency of centers of Hydrogen-Cyanine (HCN) hyperfine transitions using a tunable laser in the range 1527 nm to 1563 nm
Martin Hošek -
Methods for detecting the frequency of centers of Hydrogen-Cyanine (HCN) hyperfine transitions using a tunable laser in the range 1527 nm to 1563 nm
Martin Hošek -
Computational Methods for Detecting Ligand Accessible Pathways
Lukáš Pravda -
Falšování výrobků na bázi ovoce, metody autentikace
Michaela Podestátová -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Průkaz falšování potravin na základě analýzy DNA
Jana BRUŠTÍKOVÁ -
Falšování masa a masných výrobků
Petra Vojtíšková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights