Bc. Sára Karpsteinová

Master's thesis

Výroba sýrových analogů metodou 3D tisku

The production of cheese analogues through 3D printing
Abstract:
Hlavním tématem diplomové práce je výroba sýrových analogů a jejich následný 3D tisk. První kapitola práce pojednává o obecné charakteristice sýrových analogů, jako například důvody a výhody výroby sýrových analogů. Sýrové analogy jsou částečně/pouze rostlinného původu, které maximálně napodobují vzhled, texturu a chuť živočišných produktů. Další část práce je zaměřena na vstupní suroviny, rozdělení …more
Abstract:
The main topic of the thesis is the production of cheese analogues and their subsequent 3D printing. The first chapter of the work discusses the general characteristics of cheese analogues, such as the reasons and advantages of producing cheese analogues. Cheese analogues are partly/only of vegetable origin, and they mimic the appearance, texture and taste of animal products as much as possible. The …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Zuzana Míšková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta