Ondřej Harabiš

Diplomová práce

Vliv mikrostruktury a vad na mechanické vlastnosti Al-Si slitin po nízkotlakém odlévání

Effect of microstructure and defects on mechanical properties of low-pressure cast Al-Si alloys
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na slitiny Al-Si po nízkotlakém odlévání. Teoretická část obsahuje rešerši struktury, vad a mechanických vlastností daných slitin. Experimentální část je zaměřena na analýzu licích vad daných Al-Si slitin. Hlavním úkolem bylo vyhodnocení vlivu pórovitosti na mechanické vlastnosti po nízkotlakém odlévání.
Abstract:
This thesis is focused on Al-Si alloys after low-pressure casting. The theoretical part investigates the structure, casting defects and mechanical properties of these alloys. The experimental part is focused on analysis of casting defects of given Al-Si alloys. The main task was to evaluate the influence of porosity on mechanical properties after low-pressure casting.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2017
  • Vedoucí: Monika Losertová
  • Oponent: Petr Lichý

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita Ostrava

VŠB - Technická univerzita Ostrava

Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství

Magisterský studijní program / obor:
Materiálové inženýrství / Progresivní technické materiály