Slovácká podoblast, její vinařská historie, produkce vín a jejich kvalita – Kristína Tvrzníková
Kristína Tvrzníková
Bakalářská práce
Slovácká podoblast, její vinařská historie, produkce vín a jejich kvalita
Slovakian wine region, her wine-growing history, the production of wines and their quality
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na Slováckou vinařskou podoblast. Cílem bylo bodové hodnocení jednotlivých odrůd vina v rámci ročníků v podoblasti Kyjovska. Podkladem pro zpracování byly použity ročníkové katalogy výstavy vín v Miloticích. Pro tabulkové a grafické zpracování bylo použito bodové hodnocení. V kategorii bílých vín byly nejlépe hodnoceny ročníky 2008 a 2012, u červených vín 2011. Nejlépe …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on Slovakian wine region. The goal of this work was to score the different varieties of wine according to harvest years of Kyjov region. As the basis for the processing, the annual wine exhibition catalogs from Milotice were used. For tabular and graphical processing a point score was used. In the category of white wines the best evaluated years were 2008 and 2012, for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 8. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Vojtěch Řezníček, CSc.
- Oponent: Marie Bartošová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TVRZNÍKOVÁ, Kristína. \textit{Slovácká podoblast, její vinařská historie, produkce vín a~jejich kvalita} Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/6aw5ck/. [cit. 2024-04-20].
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Influence of wheat/legumes mixtures on production parameters and grain quality
Yalcin ALTINSOY -
Geografické aspekty produkce vinné révy na území Mikulovské vinařské podoblasti
Juraj Pajor -
Znojemsko, jeho integrovaná produkce a bioprodukce révy vinné
Jiřina Čurdová -
Geografická analýza produkce révy vinné na území Jihomoravského kraje
Jakub Kyselý -
Terroir - nalezení vztahů mezi klimatickými, půdními a pěstitelskými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů a vína
Filip Matoušek -
Česká a moravská vína a jejich dovoz a vývoz
Hana Černá -
Chemické a fyzikální parametry určující kvalitu medu a vín a jejich možné využití pro hodnocení jakosti medovin
Tomáš Zapletal -
Porovnání ruční a mechanizované sklizně a hodnocení vlivu na kvalitu hroznů a vína
Pavla Mikulenková
Název
Vložil
Vloženo
Práva