Sabina Amirova
Bakalářská práce
Zdroje bílkovin ve výživě člověka
Sources of protein in human nutrition
Anotace:
Tato práce obsahuje literární údaje na téma Zdroje bílkovin ve výživě člověka. V první části je podrobně popsán samotný protein, jako chemická struktura ve fyziologii člověka, strukturní jednotky proteinu na úrovni biochemie aminokyselin a jejich stručná charakteristika a stručný popis ve fyziologii člověka, doporučení pro denní příjem bílkovin pro různé sociální skupiny, podrobné informace o zdrojích …víceAbstract:
This thesis includes literature data on the topic Sources of Protein in Human Nutrition. In the first part, the protein itself is described in detail, as a chemical structure in human physiology, structural units of protein at the level of biochemistry of amino acids and their brief description in human physiology, recommendations on the use of daily protein intake for various social groups, detailed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Metabolismus sarkosinu a nádorová onemocnění prostaty
Vladislav Strmiska -
Influence of selected amino acids on the performance of cervids
Veit Ny -
Modification of Metabolism in Metastatic Tumor Cell Lines as a Potential Therapeutic Strategy
Petr Štěpka -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Adéla Ducháčová -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Klára Trunečková -
Bílkoviny ve výživě sportovců
Anna Švecová