Sabina Amirova

Bakalářská práce

Zdroje bílkovin ve výživě člověka

Sources of protein in human nutrition
Anotace:
Tato práce obsahuje literární údaje na téma Zdroje bílkovin ve výživě člověka. V první části je podrobně popsán samotný protein, jako chemická struktura ve fyziologii člověka, strukturní jednotky proteinu na úrovni biochemie aminokyselin a jejich stručná charakteristika a stručný popis ve fyziologii člověka, doporučení pro denní příjem bílkovin pro různé sociální skupiny, podrobné informace o zdrojích …více
Abstract:
This thesis includes literature data on the topic Sources of Protein in Human Nutrition. In the first part, the protein itself is described in detail, as a chemical structure in human physiology, structural units of protein at the level of biochemistry of amino acids and their brief description in human physiology, recommendations on the use of daily protein intake for various social groups, detailed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
  • Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin