Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách – Bc. Hana Krišová
Bc. Hana Krišová
Diplomová práce
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Rheological properties of liquid egg masses at pasteurization temperatures
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem doby skladování a pasterační teploty na fyzikální a reologické vlastnosti slepičích žloutků, bílků a melanží. K experimentům byla použita vejce čerstvá i vejce skladována po dobu 4 týdnů při nekolísavé teplotě 4 °C. Tekuté vaječné hmoty pak byly dále pasterovány. Žloutek při teplotě 65 °C, bílek při 57 °C a melanž při 64,5 °C. V práci je popsán vliv délky skladování …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of storage time and pasteurization temperature on the physical and rheological properties of chicken yolks, egg whites and melange. Fresh eggs were used for the experiments and eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature 5 ° C. The liquid egg masses were then further pasteurized. Yolk at 65 ° C, protein at 57 ° C and melange at 64.5 ° C. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv xanthanové gumy a kukuřičného škrobu na reologické vlastnosti majonézy
Alena Jedounková -
Reologické vlastnosti a stabilita kosmetických emulzí
Petra Škramlíková -
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Veronika Zbrožková -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Vybrané reologické vlastnosti suspenzí a těst ze speciálních celozrnných mouk
Eliška Petríková -
Reologické vlastnosti těst z vybraných typů pšeničných mouk
Zdislava Kučerová -
Reologické vlastnosti tavených sýrů v průběhu chlazení
Barbora Kozubíková -
Reologické vlastnosti směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky
Barbora ČEDÍKOVÁ